Loading Laddar...
 

Information

Du får påbörja din körkortsutbildning för moped AM när du fyllt 14 år och 9 månader. Detta innebär att du kan gå en utbildning innan du fyllt 15 år. Du får dock inte göra ditt teoriprov förrän du fyllt 15 år även om du är klar med utbildningen hos oss och godkänd på körningen. Utbildningen är obligatorisk för alla som vill köra moped AM (klass1) och kursplanen är fastställd av Transportstyrelsen.

 

Körkortstillstånd

 

För att gå en mopedutbildning krävs att du har ett giltigt körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen och du ska även skaffa ett synintyg. Synundersökning kan du göra här hos oss på trafikskolan eller hos en optiker. Mer info om detta finns på www.transportstyrelsen.se

 

Tänk på att skicka in din ansökan i god tid innan kursen startar, då handläggningstiden ibland är ganska lång! Du måste ha ett giltigt körkortstillstånd när kursen startar! 

 

Utbildningen

 

Den obligatoriska utbildningen är 12 timmar. 8 timmar teori och 4 timmar körning.

 

Vår kurs är upplagd enligt följande:

 

8 timmars teori är uppdelat på 4 teorilektioner som är 2 timmar per gång. 4 timmar praktisk körning är uppdelad på två tillfällen. Första körningen är 2 timmar på en manöverbana, andra körningen är 2 timmar ute i trafik.
Datumen för dessa meddelas separat för varje kurs. Teorilektionerna kommer att vara i CAS (komvux) lokaler 1 tr upp i samma byggnad (ingång genom stora entrén). Körning på manöverbana sker i Gustavsberg och övrig körning i trafik sker med utgång från Gustavsberg. Observera att eleven måste delta på varje lektion enligt undervisningsplanen för att bli godkänd.

 

 AM-utbildningen hos oss kostar 4950:-.

 

I kursavgiften ingår: bokpaket för AM, prov på internet, den obligatoriska utbildningen (12 tim), samt lån av moped och viss skyddsutrustning (hjälm, ryggskydd och handskar).

 

Viktigt! Efter varje körlektion gör läraren en bedömning av elevens körförmåga och uppnår inte eleven målen enligt kursplanen krävs ytterligare körlektioner. Observera att dessa inte ingår i paketpriset (se info under priser). När eleven uppnått målen rapporteras detta till Transportstyrelsen och då är det möjligt att göra sitt teoriprov.

 

Teoriprovet bokar man på egen hand via trafikverket.

 

Anmälningsvillkor

 

Du anmäler dig till önskad kurs så fort du bestämt dig. Varje kurs har ett begränsat deltagarantal på 16 elever. Så fort du anmält dig och betalat, samt fått en bokningsbekräftelse är din plats garanterad.

Kursen skall vara betald senast 1 vecka innan kursstart. 

 

Vill man omboka/avboka sin plats på utbildningen, måste man göra det senast 1 vecka innan. Ej inbetald kurs räknas ej som avbokning.

 

Så fort vi fått din betalning kan du hämta ut dina böcker och börja läsa teori.

Har du funderingar så tveka inte att kontakta oss, antingen via mail eller per telefon.

För anmälan, vänligen kontakta oss via mejl eller telefon. 

 

Tel: 08-570 105 00          Mejl: info@gtuab.se

 

 

Vi ses!

 

Nils & Robert

Lärare för mopedutbildningen